marți, 27 aprilie 2010

:x

luni, 19 aprilie 2010

Violeta de parma primita de la prietena mea EDIT de ziua mea

Toate sunt florile mele de ghiveci ,primite la ziua mea si cele din gradina casei,am uitat sa mai spun ca mai am o pasiune:florile,cred ca am vreo 60 de ghivece trebuie sa le numar.se intrec una pe alta in a inflori,am sa mai pun poze in functie de cum infloresc                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Tortul de ziua mea

Un tort simplu si facut la repezeala
BLATUL: 9oua,27lg.de zahar,9lg.de faina,1 praf de copt,9lg.de apa,2lg.cacao
CREMA: 2budinci de ciocolata ,500ml. de lapte, 9lg.de zahar,1 margarina Rama.

DECOR:1,5litri de friscaHULALA,150ml.apa

La blat se separa albusurile de galbenusuri.Peste galbenusuri se pune 1praf de copt stins cu Hellas si se amesteca putin pt.omogenizare,lasandu-se la crescut pana batem albusurile.



Albusurile se mixeaza impreuna cu zaharul(nu va speriati ca nu-i prea dulce) puse deodata ,pana nu mai curge spuma(ramane bat)asa se spune.



Apoi se pune o lg. de apa, una din galbenusurile crescute,iar una de apa iar una de galbenusuri tot mixand dupa fiecare pana le terminam de pus pe toate,presaram 2 lg. de cacao cu varf si mai mixam putin sa nu ramana cocoloase.
Adaugam faina toata ,finut si amestecam , de data asta cu o paleta sau lingura, de jos in sus ,incet sa nu se lase spuma,pana nu mai sunt cocoloase de faina,aluatul trebuie sa fie putin mai grosut ca o smantana.                            



Se unge o tava de 25/30cm si se pune in ea hartie de copt,se toarna blatul dupa cum se vede mai sus si se da la cuptorul incalzit dinainte.Daca cuptorul arde, cum ma necajea al meu mereu ,se pune in tava mare de la aragaz apa,in partea de jos sub blat, aproape plina, se lasa la incalzit odata cu cuptorul, apoi se introduce tava cu compozitia de blat pe un gratar deasupra si se coace cam 25-30min ,daca faci proba si  intoduci scobitoarea in el, nu trebuie sa se ia pe ea nimic,atunci este copt, cat se coace ar fi bine sa nu se deschida usa cuptorului ca se lasa blatul .Spor la treaba
.
Crema: budincile de ciocolata se amesteca cu 9lg. de zahar,si cu putin lapte(50ml.)se invarte bine sa nu fie cocoloase .Separat restul de lapte(450ml.)se pun la fiert si cand da in clocot se toarna ingrosala de budinci si se amesteca bine,atentie! cand incepe sa se ingroasa se adauga repede o margarina si se amesteca din nou, pe foc, repede sa se omogenizeze si sa nu se faca cocoloase ,se ia de pe foc,nu va speriati ca nu se taie si se da la rece .Cu aceasta crema umlplem blatul.

Decorul il facem din frisca :mixam frisca si cand se vad forme deasupra ei inseamna ca-i batuta suficient ,atunci adaugam apa si mai mixam pana se vad forme din nou.Oprim cateva linguri de frisca si le coloram in roz si verde ,iar din putina crema de la budinci facem crengutele         

marți, 6 aprilie 2010

Ouale mele vopsite de" PASTI" 2010

HRISTOS A INVIAT!!! Lumina invierii sa patrunda in casa tuturor celor dragi

duminică, 4 aprilie 2010

Aperitivele de la Craciun 2010

Ruladele le-am facut din:piept de pui,din carne de porc,din cascaval,din aluat de chiftele,din foaie de blat,umlute cu diverse combinatii.Am mai facut crochete de cascaval,chiftelute si snitele din piept de pui si carne de porc.In prima poza se mai vede si salata de beof.       

RULADA DIN PIEPT DE PUI:se dezoseaza jumatate de piept de la un pui de 2 kg, se spala bine si se sugativeaza apa cu un prosopel,apoi se bate ca la snitele nu foarte subtire ca sa-l putem rula, in marginea de catre mine punem un  bastonel de castravete murat,unul de cascaval sau telemea,unul de gogosar rosu murat,aliniate unul langa celalalt cat este de lung snitelul,apoi rulam strans tot din partea de catre mine catre partea opusa,luam 2 scobitori si prindem marginea bine de interior ca si cum am coase ,ca sa nu se desfaca rulada,iar la sfarsit dam rulada printr-un amestec ( ou cu faina,piper, boia ,vegeta, sare),o dam la prajit ,pe toate partile, intr-o tava cu mai mult ulei nu uitati sa scoateti scobitorile incet dupa ce se raceste si apoi sa o taiati felii de 1cm                                                                                                                                           
                                                                                                                                  

                                                   
SALATA DE BEOF:intr-o caratita se pun la fiert ,intr-un litru de apa ,doua pulpe (sau piept de pui)si o bucata de carne proaspata(200gr.),se lasa la fiert o jumatate de ora apoi se pun doi morcovi mari ,curatati si taiati in patru pe lungime,o bucata de telina mica,tot curatata si taiata in patru si se mai lasa la fiert inca o jumatate de ora ,dupa aceea le scoatem afara cu o paleta si le lasam la rece.Separat se pun la fiert 6 cartofi mai mari,cu coaja cu tot si lasam cam 20-25 min sa fiarba,apoi i limpezim bine cu apa rece si i curatam de coaja.Intr-o craticioara punem la fiert 150 gr.de mazare verde(vidata de la magazin) boabe si o lasam pe foc cam 15min.,apoi o strecuram.Se iau 2-3castraveti mari depinde de preferinta fiecaruia,se taie cubulete(se scurg bine),impreuna cu morcovii,telina,carnea de pui si cea de porc,cartofii si se adauga mazarea
MAIONEZA:se pune la fiert un ou,apoi se curata si i se ia galbenusul,pe acesta il amestecam cu un galbenus proaspat si o lg-ta de mustar,se omogenizeaza bine si mixand continuu adaugam incet tot cate putin ulei ,pana-l incorporam pe tot.(250ml.)Se ia o lingura din maioneza  si o se amestecam cu cealalta compozitie de legume,apoi din nou toate laolalta (atentie incet cu lingura de lemn de jos in sus sa nu se sfarame),mai punem ,putin piper,boia,vegeta si o asezam pe un platou(farfurie),o nivelam cu un cutit si o acoperim cu maioneza.Eu am luat putina maioneza si am ametecat-o cu putina boia apoi am pus-o intr-o punga pe care am taiat-o la varf si am facut un model de patratele deasupra ca la sah,si fiecare patratel l-am ornat cu alceva:masline,ardei murat,castravete,morcov,dupa imaginatia fiecaruia                                                                                                                                                                                                                                                                                                 



                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Prajitura Tosca

INGREDIENTE:
BLAT:7albusuri,200gr.zahar,100gr.cocos,100gr.mac,2lg.de faina,1praf de copt 
CREMA:7galbenusuri,1ou intreg,300gr. de zahar,10lg.de lapte,1 margarina 
FOAIE:200gr.de biscuiti Petite
GLAZURA:100ml.frisca,100gr.ciocolata amaruie 

La blat se bat albusurile cu zaharul,se adauga macul ,cocosul,faina si praful de copt stins cu putin Helas, toate deodata, incet sa nu se lase spuma si se invarte, fin, de jos in sus.

La crema se pun galbenusurile cu oul intreg,zaharul si laptele intr-o craticioara in bain-marie si se lasa pe foc cam 35min.,invartind din cand in cand,pana se ingroasa ca o smantana,apoi se da la rece.Margarina se freaca bine si adaugam  in ea ingrosala racita,tot cate putin sa nu se taie.Peste blatul racit se pune crema (eu am pus si un strat de frisca ),apoi biscuitii in asa fel ca sa se formeze o foaie(aliniati unul langa celalat )iar la sfarsit glazura.

La glazura se pun pe foc mic frisca cu ciocolata pana se topesc (sa nu fiarba) si se toarna peste biscuiti

La prajitura aceasta i se spune Mucegaita ,dar mie mi se pare ca suna prea urat,si i-am schimbat numele ca-i prea buna si prea multa lume imi cere reteta