INGREDIENTE:1/4 dintr-o varza,3 cartofi,150gr branza(cascaval),2oua,100ml ulei,1lg-ta de mustar,sare,codimente
Se curata cartofii si se prajesc,varza se taie fideluta,branza se razuieste marunt,se face maioneza separat si se amesteca toate impreuna,iese o salata foarte gustoasa.Ies din ingredientele de mai sus doua portii.Maioneza o gasiti la vinete cu maioneza si dovlecel
INGREDIENTE: 1kg faina,2lg-te sare,1cub de drojdie,2 cartofi ,2lg ulei,1ou.
Se pune faina,se face o gropita,se pune sarea si drojdia(pe care am pus-o la dospit 10min cu putin zahar in 100ml apa calduta),adaugam cartofii si incepem framantarea, adugand apa si ulei sa nu se lipeasca de maini si sa iasa un aluat pufos.Se lasa la dospit 45min,apoi se imparte,se pun in tavi si se fac doua paini,depinde cat le vrem de mari,se pot unge deasupra cu 1ou batut sau se pot pune sub aluat in tava frunze de varza,da painii o aroma deosebita,uneori,din aluat imi las si fac o pizza
INGREDIENTE:1kg faina,2oua,1/2 cubulet de drojdie,250 ml iaurt,3lg zahar,putina sare,coaja de la o lamaie,2lg ulei,1 plic de zahar pudra cu aroma de vanilie.
Se pune intr-un castron,faina,se face o gropita in mijloc si se adauga ouale,intregi,zaharul,sarea,si iaurtul caldut( in care am pus drojdia la dospit 10 min cu putin zahar) coaja de lamaie razuita,se framanta bine sa se amestece toate si daca mai trebuie(e prea tare) se mai pune lapte caldut sau apa si se toarna uleiul tot framantand sa nu se lipeasca aluatul de maini.Se acopera si se lasa la dospit la caldura 40min Se ia jumatate din compozitie,se pudreaza planseta de lucru cu faina se intinde cu sucitoarea si se decupeaza cu un pahar ,lasandu-le pe masa pana le decupam pe toate sa mai creasca(acesta e secretul ca ele sa se umfle)Intr-o tava,pe foc se pune mai mult ulei si se aseaza gogosile,se intorc de pe o parte pe alta ,se scot si se pudreaza cu zahar pudra vanilat
Se pun intr-o craticioara pe foc apa,impreuna cu untura si se lasa sa fiarba,se adauga faina,invartind repede,pana se ingroasa,apoi se ia de pe foc si se adauga imediat un ou intreg,invartind repede,apoi iar un ou,iar se invarte si la sfarsit ultimul ou,cand terminam de pus ouale ,arata ca o crema mai grosuta,inainte parea ca si cum ar fi taiata(sa nu va speriati) ,se lasa sa stea un pic apoi se pune intr-un posh si se aranjeaza in tava(tava nu se unge),se da la cuptorul incins dinainte ele vor creste ca niste gogosi..Dupa ce se racesc se taie capacele si se pune umplutura,dupa imaginatia fiecaruia.
Se face o budinca din lapte,zahar ,un galbenus de ou si lapte,dupa ce se ingroasa,se bate separat albusul de la ou,foarte bine si asa calda,dupa ce o luam de pe foc,se adauga in ea, acesta,amestecand incet de sus in jos.Frisca se mixeaza bine si in gogosi punem budinca,apoi frisca ,iar deasupra capacelul si o bucatica de jeleu, gelatina sau cirese confiate,dupa preferinta
Premii pt Gabriela, Mirela, Diana, Pansy, Giovanna, Vio, Judy, Mimi, Anca, Cccris, Nely, Lissa, Daniela Bighiu, Felis, Surac cu toate aprecierile mele
UMPLUTURA:100gr.sunca,200gr.cascaval(telemea,cas de oaie),pasta de rosii(bulion),ciuperci(hiribe)
ALUAT:200gr,faina,1lg.ulei,1lg-ta de drojdie,putina sare,lapte
Se amesteca faina,uleiul,drojdia,sarea,se face o coca,ce se intinde cu degetele din mijloc spre exterior,se aseaza in tava unsa cu ulei sau unt,apoi se aseaza peste ea umplutura in ordinea asta:bulion,sunca,branza,ciuperci(boabe de porumb,ardei,mazare,etc..)
Pentru ca afara e tare cald 34de grade si probabil ca nu-i cea mai reusita masina dar pt. ca e prima pe care o fac,se acepta si asa,nu?Am facut-o pt.baietelul unei prietene,e mare fan al masinutelor de teren.
INGREDIENTE: Blat:18 oua,40lg.de zahar,18lg.de apa,4lg.cacao,16lg.de faina,1praf de copt Crema:400gr.de zahar,3margarine,50ml.de apa,3lg.de cacao,2oua Sirop:5lg.de zahar,2 esente de rom,250ml.de apa Decor:200ml.de frisca,1kg,de lapte praf,1kg de zahar pudra,coloranti alimentari albastru,rosu si galben,nuca de cocos verde
La blat se separa,ouale si se mixeaza albusurile cu zaharul,pana stau batz,intre timp peste galbenusuri punem praful de copt stins cu putin Hellas,apoi adaugam peste albusuri tot mixand,1lg.de apa,1lg.din galbenusuri,iar 1lg.de apa,1 lg.din galbenusuri,pana le punem pe toate ,apoi adaugam cacao cernuta si mixam putin sa se amestece,iar la sfarsit punem faina cernuta si amestecam incet cu atentie,de sus in jos,sa nu se lase spuma.Din ingredientele de blat se fac doua blaturi,deci se imparte in doua..Se unge o tava de 25/35cm. cu putin ulei se pune o foaie de copt se toarna compozitia si se da la cuptorul incalzit dinainte ,30min,la foc potrivit .Se face proba cu o scobitoare ,daca nu ramane nimic pa ea dupa ce o introducem in blat inseamna ca e gata.
La crema se pune intr-o craticioara,zaharul si cacao,amestecandu-le,apoi se adauga apa si se da la foc mic ,tot invartind,pana se ingroasa putin ,cam 10min,apoi se trage de pe foc.Separat se bat bine doua oua si se toarna incet ,invartind de sus in jos,peste siropul de cacao caldut.Margarinele se freaca bine si dupa ce spuma de sirop sa racit se pune incet tot cate putin ,amestecand continu,pana se incorporeaza tot siropul Daca din gresala se taie nu disperati ,se repara ca la maioneza, se mixeaza o jumatate de margarina si se pune tot cate putin ,tot amestecand ,crema taiata.
La sirop se amesteca toate impreuna pana se topeste zaharul Frisca ,se bate bine.
PASTA DE LAPTE PRAF: se pune 1lg.zahar pudra din comert, 1lg.lapte praf,iar 1lg. de zahar ,1 de lapte praf ,in functie de cata pasta vreti sa faceti apoi se pun cateva picaturi de colorant si cateva picaturi de apa,foarte,foarte putine ca iese prea moale aluatul,apoi se amesteca toate .se ung mainile cu ulei si famantam bine.
Asa arta tortul finisat inainte de sa-l acoperim cu pasta de lapte praf.
Se taie amandoua balturile in doua ,se aseaza o jumatate de blat se insiropeaza,apoi crema deasupra,iar o jumatate de blat,se insiropeaza ,iar crema,la sfarsit punem ultima jumatete de blat si-l insiropam,.din jumatatea ramasa se face cabina tot asa in straturi.Se imbraca in frisca si din pasta de lapte praf il decoram in exterior. Din pacate n-am avut suficient lapte praf sa fac mai multe decoratiuni pe el ,am luat prea putin,voi luati 1kg.sa va ajunga,chiar daca ramane nu se strica ,il sigilati bine si-l folositi la trndafiri pe alte torturi
INGREDIENTE: BLAT:6oua,200gr zahar,30ml.apa30ml.ulei,2lg.cacao,8lg.faina,1praf de copt CREMA:3galbenusuri,150gr.zahar,3lg.cacao,250gr margarina,1fiola rom SIROPUL:400ml.apa,150grzahar,2plicuri capucino ,1 esenta rom GLAZURA: 1plic de glazura de ciocolata ,1plic glazura caramel La blat se bat albusurile impreuna cu zaharul ,pana stau batz,apoi se adauga galbenusurile amestecate cu praful de copt stins cu hellas si apa tot pe rand,batand in continuare ,apoi uleiul si cacao,invartind incet de sus in jos,iar la sfarsit faina La crema se freaca margarina cu zaharul pudra,apoi punem incet ,amestecand repede tot cate un galbenus pe rand,adaugam cacao si fiola de rom si mai amestecam putin,eu am mai pus o jumatate de margarina ca mi sa parut prea putina crema La sirop se topesc toate impreuna La glazura se urmeaza instructiunile de pe plic,mie imi place mai mult glazura facuta din 200gr ciocolata si 120gr frisca,topite pe foc impreuna,data viitoare pe asta o fac ,nu-mi place glazura la plic.
Se tate cascavalul felii si se se da prin compozitia de ou facuta din ingredientele de mai sus,apoi se prajesc in ulei si se scot pe un servet absorbant,sa se scurga uleiul ,sunt foarte bune calde
INGREDIENTE:7cartofi,200gr.carne de porc,200gr carne de vita,2cepe,1ardei,putin curry,piper,boia,vegeta,o foaie de dafin,150ml.bulion,2morcovi,1 patrunjel,ulei sare.
Se pune carnea la prajit in ulei pana se rumeneste putin apoi se adauga ceapa, se caleste putin apoi punem toate legumele razuite,codimentele,bulionul,foaia de dafin, apa cat sa le acopere si se da la fiert cam 30 minute apoi se pun cartofii curatati si taiati cuburi mai marisoare se mai adauga apa cat sa fie la nivelul cartofilor,si se mai lasa la fiert pana scade putin sosul de pe iei si se fierb cartofii se pune sare dupa gust
ALUAT 1kg.de faina,2lg.de margarina(unt),2oua intregi,un pic de sare,1 cub de drojdie,cam 450gr.de iaurt,coaja de la o lamaie razuita,250 gr.de zahar,1lg-ta de ulei
UMPLUTURA:500gr.de rahat colorat si aromat,250gr.de nuca macinata,125gr.de zahar,o fiola de vanilie
Drojdia cu putin zahar si cu 3lg.de iaurt caldut se lasa la crescut.Separat se pune faina intr-un castron,se face o gropita in ea si se pun ouale ,sarea,margarina topita,coaja de la lamaie ,drojdia crescuta si iaurtul caldut si se incepe framantarea daca-i prea tare se mai pune iaurt .Treptat ca sa nu se lipeasca aluatul de maini se pune si uleiul.Dupa ce l-am framantat foarte bine se lasa la crescut 1ora intr-un loc caldut.Se imparte aluatul in doua si se intind doua foi nu foarte subtiri,pe prima se pun bucatele de rahat,500gr ,taiat cubulete si se ruleaza strans,iar pe a doua 250gr.de nuca amestecata cu125gr.de zahar,2pliculete de zahar vanilat(o fiola de vanilie) si la fel se ruleaza strans.Se aseaza amandoi intr-o tava in care am pus hartie de copt si se lasa sa creasca pana se umple tava ,apoi se ung cu un ou batut si se dau la cuptorul incazit dinainte.Se pot umple si cu 500gr.branza de vaca mai uscata amestecata cu 250gr.de zahar dupa gust ,2 galbenusuri de ou si o fiola de vanilie sau cu 2 albusuri ,500gr.de mac si 250 gr.de zahar(fiecare umplutura e pentru doi cozonaci
Pt.ca am o colega si prietena super,mi-a adus salata naturala din gradina proprie,nu m-am revansat inca fata de ea,data viitoare am s-o invit la o portie INGREDIENTE:1kg.de salata,2 morcovi,oua,3lg.de smantana,1lingurita bors magic,piper,boia,vegeta,sare,1 ceapa,3lg.faina
Se pune intr-o cratita 3litri de apa la fiert,cand clocoteste se pun morcovii si salata spalata foarte bine in mai multe ape si taiata fasii,se lasa la fiert 20min.Separat se pune la prajit ceapa taiata marunt,cat sa se inmoaie,apoi punem codimentele,faina,smantana si amestecam foarte bine completand cu 300ml.apa,se lasa la fiert pana se ingroasa putin,apoi se toarna peste salata din cratita. si se sparg ouale cate persoane sunt,de exemplu 4oua si se mai lasa cateva clocote sa se stanga ouale,cam5min.Se prajesc niste jumari din slaninuta afumata de casa si se pun deasupra peste ciorba.Asa se pregateste in Ardeal ,in alte parti e mai diferita putin..
Va invit la noi , in Zalau, la Cabinetul de medicina alternativa si biorezonanta
Va invit, la noi la cabinet ,unde veti beneficia de: Analize si tratament cu biorezonanta magnetica Tratament cu biorezonanta magneticaEchilibrare energetica ReikiReflexoterapieTerapie prin lumina, cristale si presopunctura Detoxifiere prin aparatura specificaMasaje anticelulitic, terapeutic, relaxare,fizioterapie Kinetoterapie pentru vastnici si copii Consiliere sau terapie de grup minim 5 pacienti. Ne gasiti, pe strada Sfanta Vineri, bl.B25, ap.3, informatii si programari la tel 0740180662 sau pe site-ul: http://Cabinet-biorezonanta.Wix.com/Zalau, preturi incepand de la 20 ron masajul terapeutic (30min) pana la 40 ron masajul general sau anticelulitic (60min)
"La ce ar folosi să trăieşti, dacă n-ai simţi puternic. Nu-i invidiez pe oamenii care au inima acoperită cu o carapace de broască ţestoasă sau cu o piele de hipopotam. Fericiţi sunt numai aceia care suferă de pe urma senzaţiilor lor, care le primesc ca pe nişte şocuri şi le gustă ca pe nişte bunătăţi. Pentru că trebuie să ne trecem prin minte toate emoţiile, fericite sau triste, să ne saturăm cu ele, să ne îmbătăm până la cea mai ascuţită bucurie şi până la desperarea cea mai dureroasă".