miercuri, 29 februarie 2012

Gasca lui Winnie the pooh


Am realizat gascuta lui Winnie,pentru un tort mai special,am sa va povestesc despre el cand o sa-l postez,mersi Lissa de link,tot pe alea le aveam si pe lovely

vineri, 24 februarie 2012

Prajitura Tosca 3

Reteta o gasiti la mine pe blog la Prajitura Tosca  ,aceasta prajitura are tare multi fani si n-am facut-o tare demult asa ca,am trecut la treaba,termitele mele au devorat-o foarte repede :)

sâmbătă, 18 februarie 2012

Tort Topsy Turvy


Fetita,unei prietene de-a mele a implinit 14 anisori si si-a serbat onomastica,la un restaurant,asa ca si-a ales un tort ,pe masura evenimentului,din pacate eu,n-am mai facut sub forma aceasta,pare usor cand il privesti,dar in realitate e destul de greu de realizat,cu chiu cu vai,a iesit ce se vede,acum am experimentat,data viitoare ma gandesc ca neaparat trebuie sa iasa si mai bine,cum am mai spus,din greseli invata omul si tot prost moare :-)).Asadar,Adeluta LA MULTI ANI!!! Domnul sa-ti dea multa ,multa fericire,sanatate,ca tu sti din propria famile,ca asta-i pe primul loc si sa le aduci parintilor numai bucurii. Dimineata,cand i-am dus tortul,domnisoara era in pat,am intrat si i-am cantat "Happy birthday to you,!"a fost surprinsa ,mirata si incantata de tort,mi-a spus ca-i pe masura asteptarilor ei,ceea ce m-a bucurat ,astept sa vad daca le-a placut si invitatilor.Tortul e din blat de cacao,umplut cu diplomat de ciocolata si bucatele de ciocolata,decorul e realizat din pasta de zahar,ca marime,a fost pt 20 de persoane,poate mai mare putin

duminică, 12 februarie 2012

Decupatoare

Am primit de la Lissa(Lissa`s cakes) ,un cadou minunat ,la care nu m-am asteptat,am fost tare impresionata,de gestul ,pe care l-a facut,o persoana,straina ,pana ieri,acum pot sa o numesc,prietena,am avut surpriza,sa cunosc,o fiinta buna cu un suflet extraordinar,i-am spus ca-n viata mea nu  am primit cadouri de la persoane necunoscute,mi-am imaginat ca fetele care realizeaza.torturile ,cele mai impresionante ,sunt mai reci ,mai secretoase,dar la fel ca Viorica Dinu,sunt persoane simple ca noi,care cu drag isi sacrifica din timpul lor limitat de altfel,sa ne impartasesca si noua ,din secretele meseriei lor,mi-ar place ca sa le cunosc si-n viata reala,nu doar in cea virtuala,cine stie ce suprize ne rezerva viata.Mi-a trimis,setul cu 25 de decupatoare,buretelelul,pe care sa lucrez,carticica,cu sfaturi,sucitoare,o baghetica 6 coloranti,o cutiuta de sidef auriu,danteluta de pus in jurul tortului,pungulite de ornat cu doua sertarele,un suport pt banner,vreau sa va spun ca m-am bucurat ca un copil,cand isi gaseste cadoul sub bradut :-)),i multumesc din suflet si sper sa pot sa-i intorc,candva bunatatea,am incercat cateva floricele,nu-s tare reusite,dar sunt primele
                                                                                  


duminică, 5 februarie 2012

Ciorba de chimen cu crutoane

INGREDIENTE:2 lg de chimen,2 lg faina,2 lg de unt ,4lg smantana,sare,1 ceapa,1 lg-ta vegeta,doua felii de paine sau o bagheta mare,2lg ulei de masline

Se pune la fiert intr-o cratita,chimenul,ceapa si 2 litri de apa si se dau la fiert cateva minute ,apoi se strecoara.Separat se topeste untul,se adauga faina,smantana si cate putin din supica strecurata,cam doua polonice,invartind repede ,sa nu faca cocoloase,se lasa pana da cateva clocote,apoi se adauga la restul de supica ramas,se potriveste de sare,se adauga vegeta de casa si gata,e foarte simplu de preparat.
Bagheta,se taie in felii groase de 1cm,apoi in cubulete,se pun la prajit,in 2lg de ulei de masline,se lasa sa se prajeasca putin ,apoi se amesteca,sa se rumeneasca pe toate partile.ATENTIE!!! Acestea se adauga ,numai cand servim supica,nu se pun dinainte ca se inmoaie
Reteta aceasta ,e ardeleneasca,mie-mi place ,e foarte sanatoasa,datorita proprietatilor,pe care le contine chimenului