joi, 31 mai 2012

Melcisori cu mac


E aceeasi reteta ca la "Melci cu nuca de cocos",doar ca in loc de nuca se pune mac, fetitei i plac mai mult umpluti asa, oricum am umplut cativa si cu cocos :)),au o aroma si un gust de te topesti, dupa ei.

luni, 28 mai 2012

Tort Rafaello cu capsuni si cirese




O bunatate!!! Nu am pus reteta, pt. ca nu am avut timp, dar nu e tare complicata: in partea de jos am facut un blat simplu din doua oua, crema e de diplomat cu frisca, iar deasupra am facut compozitia de rafaello( pe care am intins-o intre doua folii, am decupat un cerc, marimea tavii apoi am pus-o  peste crema de diplomat, nu inainte de a face si cinci bilute de rafaello), l-am dat la frigider 2 ore,iar la sfarsit  l-am ornat cu capsuni,cirese si bilute. Un tort rapid, extrem de bun,dupa parerea mea si aspectos :))

miercuri, 23 mai 2012

Tort Black and white


luni, 21 mai 2012

Tort "Diplomat cu capsuni portocale si kiwi"

Tortul e pentru 15 persoane, a fost  realizat din blat alb de pandispan, interiorul diplomat cu fructe, iar decorul de deasupra :capsuni, kiwi , portocale si gelatina Tort Gelle rosie si transparenta,a fost tare laudat, ma bucur ca le-a placut.

vineri, 18 mai 2012

Tort Winnie si gasca lui

Cred ca ati recunoscut figurinele, le-am realizat,cu ceva timp in urma,acum le-a venit timpul sa urce pe tortuletul Ralucai, fetita nepoatei noastre, care din nefericire, tocmai de ziua ei, cand implinea 2 anisori, facea citostatice, noi o sarbatorim acum si ne rugam sa-i dea bunul Dumnezeu sanatate,si tot cei mai frumos pe lumea asta              
                 La multi ani! buburuza mica, Domnul sa te ocroteasca si sa te creasca mare

duminică, 13 mai 2012

Prajitura Mona Lisa

INGREDIENTE
Blat1:  4 oua,12lg de zahar,1/2 praf de copt,4lg de faina, foarte putina sare ,o lg-ta de Hellas, 4lg de apa

Blat2:  4 oua,12lg de zahar,1/2 praf de copt, 3lg faina, 2lg de cacao, 100gr ciocolata Poiana ,putina sare,o lg-ta de Hellas,4lg apa

Crema: 1 budinca vanilie,coaja de la o lamaie, 2 lg nuca de cocos 1 ou, 500ml lapte, 1 margarina, 200gr zahar pudra 

Glazura: 150ml ciocolata amaruie, 100 frisca lichida Hulala 

La primul blat se mixeaza, albusurile de la cele 4 oua,impreuna cu zaharul si sarea,pana stau batz. Pana mixam albusurile ,cele 4 galbenusuri se pun separat , impreuna cu praful de copt si o lingurita de Hellas, acestea se adauga cate o lingura in spuma de albusuri si o lingura de apa,mixand bine,apoi iar o lg de galbenusuri,cu una de apa si tot asa pana le punem pe toate, se adauga faina si se amesteca incet de sus in jos cu o lingura. Se pune o foaie de copt intr-o tava de 25/30 cm ,se toarna compozitia si se da la copt aproximativ 30min 

La al doilea blat se procedeaza ca la primul doar ca la sfarsit se pune cacao si ciocolata taiata bucatele mici, amestecand incet de sus in jos. 

La crema se pune 400ml de lapte la fiert,separat se amesteca budinca,oul,coaja de lamaie,cocosul si restul de lapte ramas ,cand laptele clocoteste se adauga la el,invartind energic,sa nu se faca cocoloase,apoi se da la rece Margarina se mixeza cu zaharul pudra,apoi se adauga ,cate o lg din compozitia de budinca racita si se amesteca ,iar o lg de budinca,iar amestecam,rezulta o crema foarte aromata  

La glazura se pune frisca intr-un ibric pe foc si se adauga in ea ciocolata rupta bucatele si se amesteca pana se topeste ciocolata,atentie! sa nu fiarba  Se pune blatul 1, crema,blatul 2,crema si deasupra glazura de ciocolata sub ce forma doriti